جراحی خال روش های مختلفی دارد که قبل از پرداختن به آن ابتدا لازم است تا با خال آشنا شوید . خال ها ضایعات پوستی مسطح یا برجسته پوست هستند که در ابتدا شبیه به کک و مک هستند و به مرور زمان بزرگتر می شوند .

امروزه شایع ترین جراحی خالی که صورت می گیرد ،  برداشتن خال صورت است . زیرا به جز موارد نادری که زیبایی خاصی به صورت فرد می بخشد در اغلب موارد ناراحت کننده است و باعث کاهش اعتماد به نفس فرد می شود .

روش های جراحی خال

روش های  جراحی خال عبارت است از:

بریدن خال: متخصص پوست ابتدا ناحیه اطراف خال گوشتی را بی‌حس می‌کند و خال و پوست سالم اطراف را با اسکالپل یا دستگاه پانچ تیز می‌برد و جدا می‌کند. در آخر زخم ایجاد شده را بخیه می‌زند و می‌بندد.

تراشیدن: در این روش پرشک ناحیه اطراف خال را بی‌حس می‌کند سپس خال و اطراف و زیر آن را با تیغ کوچکی می‌تراشد. این روش غالباً برای خال‌های گوشتی کوچکتر کاربرد دارد . در این روش نیازی به بخیه زدن نیست .

بیوپسی پانچ : تکنیک بیوپسی پانچ معمولا برای خال های پوستی کوچکتر استفاده می شود، این تکنیک شامل استفاده از یک دستگاه خاص برای پانچ کردن یک تکه از پوست می باشد.

به غیر از جراحی خال روش های دیگری برای برداشتن خال وجود دارند که در ادامه به آن اشاره شده است :

سوزاندن خال :سوزاندن خال از روش های قدیمی است که برای برداشتن خال کاربرد دارد .  در این روش با استفاده از دستگاه کوتر به خال گرما مستقیم داده می شود و خال از بین می رود . اگر عمق خال زیاد باشد ممکن است چاله ای بر روی پوست باقی بماند به همین خاطر این روش خیلی استفاده نمی شود و بیشتر برای خال های سطحی که عمیق نیستند کاربرد دارد . در کل برای برداشتن خال های صورت بهتر است از این  روش استفاده نکنید .

جراحی خال صورت

برداشتن خال با نیتروژن مایع : برخی خال ها را می توان با نیتروژن مایع منجمد کرد . با استفاده از دستگاه کرایو می توان ضایعات پوستی مانند خال ، زگیل ، کک و مک را منجمد و فریز کرد . ازت مایع درون این دستگاه دمایی حدود 196- درجه سانتی گراد دارد . وقتی محتویات دستگاه کرایو روی ضایعه پوستی مورد نظر اسپری شود ، درجه حرارت بافت ضایعه مورد نظر را به شدت و با سرعت بسیار زیادی کاهش می دهد . این موضوع سبب انجماد، فریز شدن بافت مورد نظر و مرگ سلولی می شود .

برداشتن خال با کرم ها و چسب های طبیعی :در بازار کرم ها و چسب های طبیعی برای برداشتن خال وجود دارد که برای برداشتن خال صورت و بدن می توان از آن ها استفاده کرد .از این روش هیچ گاه برای برداشتن خال های سرطانی استفاده نکنید .  طریقه استفاده از این چسب ها به شرح زیر است :

  1. خال را ابتدا با هیدروژن پروکسید بشویید
  2. سپس به مدت سه روز چسب را روی خال بمالید و با یک بانداژ بپوشانید
  3. در این صورت ناحیه انتهای خال ملتهب و کم رنگ شده و می افتد

جراحی خال

جراحی خال بیشتر برای خال های پوستی که صاف یا بدخیم هستندکاربرد دارد .بهترین و عملی ترین راه برای برداشتن خال ، جراحی و خارج کردن کل خال از چربی زیر جلدی و سپس دوختن پوست با بخیه است . اگر این کار توسط متخصص پوست ماهر انجام شود به زیبایی فرد لطمه نمی زند .

خال مادرزادی حتما باید جراحی شود. برای خال‌های مادرزادی(که اغلب مو دار هستند) بهترین راه، جراحی و برداشتن کامل آن‌هاست، زیرا خطر سرطانی شدن این خال‌ها از سایر خال‌ها بیشتر است. هرچه اندازه خال مادرزادی بزرگ‌تر باشد، خطر سرطانی شدن آن بیشتر است.

در انتخاب روش جراحی خال ، باید توجه داشت که این روش تنها راه از بین بردن خال‌های عمیق است و نیاز به پزشک متخصص برای گرفتن بهترین نتیجه را دارد. هزینه این عمل با توجه به نوع خال، عمق و سطح درگیر آن، تعیین می‌شود.

برداشتن خال

جراحی خال با لیزر

برای برداشتن خال نمی توان روش ثابتی را معرفی کرد زیرا خال ها ویژگی های متفاوتی دارند و برای هر کدام بسته به سن بیمار ، اندازه  خال و عمق و رنگ ومکان آن می توان روش های متفاوتی رابه کاربرد.

خال های بدون رنگ و ریز (خوش خیم ) را می توان به راحتی با لیزر و یا حتی رادیوفرکانس به راحتی برداشت . اگر خال مادرزادی باشد چون عمق زیادی دارد بهتر است با جراحی برداشته شود اما اگر عمق آن زیر 8 سانتی متر باشد می توان برای برداشتن آن از لیزر استفاده کرد اما ممکن است مجددا بازگردد .برای برداشتن خال با لیزر نمی توان از لیزری که برای برداشتن خالکوبی کاربرد دارد استفاده کرد .  زیرا فقط رنگ فعال را از بین می‌رود و سلول خال باقی می‌ماند . هم چنین در این صورت اگر خال سرطانی شود تشخیص آن سخت می شود

خال هایی که دارای موهای ضخیم هستند را باید جراحی گرد و برداشت زیرا سلول های خال در طول ریشه مو وجود دارند و نمی توان آن ها را لیزر کرد .

عوارض برداشتن خال

از عوارض جراحی خال می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قرمزی جای عمل بعد از برداشتن خال
  • تیرگی جای خال (قرمزی و تیرگی جای خال بعد از چند روز برطرف خواهد شد و جای نگرانی ندارد)
  • احتمال باقی ماندن جای عمل (جای اسکار)

برای به حداقل رساندن این عوارض ،  پزشک متخصصی را برای این کار انتخاب کنید و کلیه مراقبت های لازم بعد از جراحی خال را طبق توصیه او انجام دهید . بعد از برداشتن خال می توانید از کرم های ترمیم کننده نظیر سیکالفیت یا سیکاموزا استفاده کنید اما حتما در خصوص استفاده از آن با پزشک خود م کنید .

انواع خال

از انواع خال می توان به خال سطحی ، خال درمال ، خال ترکیبی اشاره کرد .

  • خال سطحی:این نوع خال ها معمولا سطحی و قهوه ای رنگ هستند . خال های سطحی معمولا زیر 5 میلی متر است و معمولا به دلیل وراثت یا قرار گرفتن در معرض خورشید شکل می گیرند .
  • خال درمال: این نوع خال‌ها معمولا برآمده ورنگ پوست هستند . البته گاهی اوقات به رنگ قهوه ای نیز دیده می شوند .
  • خال ترکیبی:خال ترکیبی مانند خال درمال برآمده است . این خال ها معمولا به رنگ تیره یا قهوه ای هستند و دارای مو نیز می باشند .

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها